Restorāns F E R M A ir sengaidīts šefpavāra Māra Astiča projekts un viņa debija restoratora statusā. Māra kulinārais stils ir vienkārša, bet iedvesmojoši izsmalcināta, svaiga un oriģināla virtuve ar cieņpilnu attieksmi pret Latvijas kulināro mantojumu. Māris ir pārliecināts, ka labākais ēdiens dzimst mežā, dobē un fermā. Patiesā garšu baudījuma avots ir augstākās kvalitātes vietējie produkti katrā restorāna F E R M A viesu šķīvī.
Visums kā ēdienzāle
Restorāns F E R M A atrodas tā sauktajā Klusajā centrā, iepretim Viesturdārzam, un dabiski iekļaujas šai Rīgas daļai raksturīgajā vidusšķiras dzīvesstila un nesteidzīgu izpriecu atmosfērā. Vasaras terase ļauj izbaudīt visus lauku piknika priekus tepat, pašā pilsētas centrā: īstā kūpinātavā un uz dzīvas uguns pagatavotie ēdieni uzkurina apetīti, bet Viesturdārza ainavas prasīties prasās uz audekla.
Oda modernisma ērai
Restorāna F E R M A arhitektoniskais un mākslinieciskais noformējums ir patiesa autordizaina paraugs – Aleksandrs Vasiļenko un Stepans Boldirevs taustāmā formā iemiesojuši īstu odu XX gadsimta vidus funkcionālā modernisma ērai ar izsmalcinātiem un gracioziem Art Deco akcentiem. Pārdomāto praktisko un estētisko risinājumu sintēze pakārtota vienam mērķim – vairot un paildzināt baudījumu, ko viesi gūst no uzturēšanās restorānā.
Zināšanas caur baudījumu
Katrs restorāna F E R M A apciemojums ir kā izglītojošs gastronomisks piedzīvojums. Izvēlieties skatītāja lomu un sekojiet kulinārajai mistērijai, kas jūsu priekam tiek izspēlēta atvērtajā virtuvē – vai arī kopā ar draugu pulciņu rezervējiet vietas pie īpašā šefpavāra galda un uzziniet visus mūsdienu gastronomijas noslēpumus, restorānu etiķetes nianses un atbildes uz jebkuriem jūs interesējošiem kulināriem jautājumiem personīgā sarunā ar restorāna svarīgākajiem cilvēkiem. Taču pašas labākās zināšanas iespējams gūt, izbaudot garšas – patiesās dabas garšas.
Izmeklēta vīna pieejamība
Maltīte bez vīna ir tikpat kā skaistule bez vienas acs. F E R M Ā labi zina šo seno gastronomisko patiesību un piedāvā viesiem plašu izmeklētu vīnu klāstu par visai draudzīgām cenām. Pašiem sava enotēka ļauj pārsteigt ar plašu izvēli pat izsmalcinātus vīna pazinējus. Un firmas Coravin tehnoloģija nozīmē jebkuram viesim pieejamu iespēju nobaudīt visizmeklētākā vīna glāzi, neuzspiežot vajadzību pasūtīt veselu pudeli.
Noturēta latvijas liellopa gaļa
Latvijas labākās zemnieku, zivkopības un mednieku saimniecības lepojas ar tiesībām sadarboties ar restorānu F E R M A. Rezultāts ir daudzie īpašie ēdieni restorāna ēdienkartē un apmeklētāju neatkārtojamās emocijas. Piemēram, vienīgi F E R M Ā iespējams nobaudīt steiku no labi noturētas Latvijā audzēta liellopa gaļas.
Zivju dzīres
Šefpavārs Māris Astičs pazīstams kā viens no ievērojamākajiem zivju ēdienu speciālistiem Latvijā. Viņam izdevies no jauna atklāt Latvijas iedzīvotājiem vairākas vietējo zivju sugas, kas šejienes gardēžiem likušās pārāk pierastas. Tagad pēc Māra zivju ēdieniem tīko arī ārzemju gastronomi, bet restorāna F E R M A ēdienkartē tik tradicionālās Latvijas reņģes mājo līdzās tepat pie mums audzētām tīģergarnelēm.
Latvijas kulinārāis mantojums
Māris Astičs un viņa komanda tic Latvijas reģionālo produktu lieliskajai garšai un kulinārajam potenciālam. Tas restorānā tiek atklāts ar Eiropas ēdiena gatavošanas tehnikas paņēmienu un oriģinālu recepšu palīdzību. Rezultātā ik ēdienā iemiesots Latvijas zemes spēks, cilvēka roku meistarība un sirdij tik tuvās mūs visus vienojošās atmiņas. Lai pieminam kaut vai bērnu dienu iecienītāko lauku kārumu – šūnu medū ietītu svaigu gurķi.
Dienišķā maize
Latvijas maize – tas ir vēl viens produkts, kas ieņem īpašu vietu mūsu valsts gastronomijas vēsturē. Tā ir nevis vienkārši cienīgs papildinājums jebkuram ēdienam, bet gan pilnīgi patstāvīga vērtība. Restorāna F E R M A “firmas” maize ir pašu rokām gatavots, ar tradicionālajām metodēm un no dabiskām izejvielām cepts gardums. Tā ir mūsu filozofija, un ar to sākas katras mūsu dienas rīts.