Restorāns
Subtitle
Food for the people
Ēdienkarte
Subtitle
Komanda
Subtitle
Ar mums garšo labāk
Kontakti
Subtitle
Gaidam tevi fermā
ru en

Restorāns F E R M A ir sengaidīts šefpavāra Māra Astiča projekts un viņa debija restoratora statusā. Māra kulinārais stils ir vienkārša, bet iedvesmojoši izsmalcināta, svaiga un oriģināla virtuve ar cieņpilnu attieksmi pret Latvijas kulināro mantojumu. Māris ir pārliecināts, ka labākais ēdiens dzimst mežā, dobē un fermā. Patiesā garšu baudījuma avots ir augstākās kvalitātes vietējie produkti katrā restorāna F E R M A viesu šķīvī.

Terase

Visums kā ēdienzāle

Restorāns F E R M A atrodas tā sauktajā Klusajā centrā, iepretim Viesturdārzam, un dabiski iekļaujas šai Rīgas daļai raksturīgajā vidusšķiras dzīvesstila un nesteidzīgu izpriecu atmosfērā. Vasaras terase ļauj izbaudīt visus lauku piknika priekus tepat, pašā pilsētas centrā: īstā kūpinātavā un uz dzīvas uguns pagatavotie ēdieni uzkurina apetīti, bet Viesturdārza ainavas prasīties prasās uz audekla.

VEIKT REZERVĀCIJU

Interjers

Oda modernisma ērai

Restorāna F E R M A arhitektoniskais un mākslinieciskais noformējums ir patiesa autordizaina paraugs – Aleksandrs Vasiļenko un Stepans Boldirevs taustāmā formā iemiesojuši īstu odu XX gadsimta vidus funkcionālā modernisma ērai ar izsmalcinātiem un gracioziem Art Deco akcentiem. Pārdomāto praktisko un estētisko risinājumu sintēze pakārtota vienam mērķim – vairot un paildzināt baudījumu, ko viesi gūst no uzturēšanās restorānā.

Šefpavāra galds

Zināšanas caur baudījumu

Katrs restorāna F E R M A apciemojums ir kā izglītojošs gastronomisks piedzīvojums. Izvēlieties skatītāja lomu un sekojiet kulinārajai mistērijai, kas jūsu priekam tiek izspēlēta atvērtajā virtuvē – vai arī kopā ar draugu pulciņu rezervējiet vietas pie īpašā šefpavāra galda un uzziniet visus mūsdienu gastronomijas noslēpumus, restorānu etiķetes nianses un atbildes uz jebkuriem jūs interesējošiem kulināriem jautājumiem personīgā sarunā ar restorāna svarīgākajiem cilvēkiem. Taču pašas labākās zināšanas iespējams gūt, izbaudot garšas – patiesās dabas garšas.

Coravin

Izmeklēta vīna pieejamība

Maltīte bez vīna ir tikpat kā skaistule bez vienas acs. F E R M Ā labi zina šo seno gastronomisko patiesību un piedāvā viesiem plašu izmeklētu vīnu klāstu par visai draudzīgām cenām. Pašiem sava enotēka ļauj pārsteigt ar plašu izvēli pat izsmalcinātus vīna pazinējus. Un firmas Coravin tehnoloģija nozīmē jebkuram viesim pieejamu iespēju nobaudīt visizmeklētākā vīna glāzi, neuzspiežot vajadzību pasūtīt veselu pudeli.

Noturēta latvijas liellopa gaļa

Latvijas labākās zemnieku, zivkopības un mednieku saimniecības lepojas ar tiesībām sadarboties ar restorānu F E R M A. Rezultāts ir daudzie īpašie ēdieni restorāna ēdienkartē un apmeklētāju neatkārtojamās emocijas. Piemēram, vienīgi F E R M Ā iespējams nobaudīt steiku no labi noturētas Latvijā audzēta liellopa gaļas.

Zivju dzīres

Šefpavārs Māris Astičs pazīstams kā viens no ievērojamākajiem zivju ēdienu speciālistiem Latvijā. Viņam izdevies no jauna atklāt Latvijas iedzīvotājiem vairākas vietējo zivju sugas, kas šejienes gardēžiem likušās pārāk pierastas. Tagad pēc Māra zivju ēdieniem tīko arī ārzemju gastronomi, bet restorāna F E R M A ēdienkartē tik tradicionālās Latvijas reņģes mājo līdzās tepat pie mums audzētām tīģergarnelēm.

Latvijas kulinārāis mantojums

Māris Astičs un viņa komanda tic Latvijas reģionālo produktu lieliskajai garšai un kulinārajam potenciālam. Tas restorānā tiek atklāts ar Eiropas ēdiena gatavošanas tehnikas paņēmienu un oriģinālu recepšu palīdzību. Rezultātā ik ēdienā iemiesots Latvijas zemes spēks, cilvēka roku meistarība un sirdij tik tuvās mūs visus vienojošās atmiņas. Lai pieminam kaut vai bērnu dienu iecienītāko lauku kārumu – šūnu medū ietītu svaigu gurķi.

Dienišķā maize

Latvijas maize – tas ir vēl viens produkts, kas ieņem īpašu vietu mūsu valsts gastronomijas vēsturē. Tā ir nevis vienkārši cienīgs papildinājums jebkuram ēdienam, bet gan pilnīgi patstāvīga vērtība. Restorāna F E R M A “firmas” maize ir pašu rokām gatavots, ar tradicionālajām metodēm un no dabiskām izejvielām cepts gardums. Tā ir mūsu filozofija, un ar to sākas katras mūsu dienas rīts.

Ēdienkarte

Komanda

F E R M A ir šefpavāra Māra Astiča kulinārā savienība ar dažām no Lavijas restorānu biznesa spilgtākajām personībām: Šefpavāru Nilu Ģēveli, restorāna vadītāju Jāni Viļumovu, konditori Valēriju Čudovu un bārmeni Alvinu Matisānu. Viņi visi ir arī pasniedzēji Māra vadītajā Restorānu servisa skolā, Latvijas ietekmīgākajā kulināru un apkalpojošā personāla kalvē.

Michelin Guide 2024

Michelin Guide Selected

Ir tapis Michelin Guide ceļvedis, kurā iekļauti labākie restorāni Latvijā. Varam lepoties, ka Restorāns FERMA ir atzinīgi novērtēts un iekļauts prestižajā Michelin Guide Selected ceļvedī. 

Paldies mūsu Šefpavāriem Mārim Astičam, Nilam Ģēvelem un visai restorāna komandai - tas ir kopīgs darbs un kopīgs nopelns! 

Šefpavārs

Māris Astičs

Šefpavārs 23 gadu vecumā, Latvijas pirmās privātās kulinārijas skolas īpašnieks ‒ 25 gadu vecumā un, visbeidzot, pats sava restorāna saimnieks 29 gadu vecumā ‒ tas viss attiecināms uz vienu un to pašu cilvēku, kura vārds ir Māris Astičs. Viņa mērķtiecību, darba spējas un autoritāti profesionālajās aprindās var tikai apskaust. Taču – kāpēc apskaust? To visu taču viņš sasniedzis tikai un vienīgi ar smagu darbu un ticību saviem spēkiem. FERMA ir Māra debija restoratora lomā – un arī iespēja pilnā mērā nodemonstrēt gardēžiem pašam savu skatījumu uz to, kas ir ideāls restorāns. “Pats svarīgākais man ir komanda. Un tāpēc FERMĀ ar mani kopā ir tikai cilvēki, kuru acīs es ieraudzīju drosmi ķerties pie kaut kā lielāka, kaut arī pirmajā acu uzmetienā – neiespējama.”

Šefpavārs

Nils Ģēvele

Nils Ģēvele ir Restorāna FERMA šefpavārs kopš 2022. gada un kopā ar Māri tiecas uz augstākiem mērķiem un jaunām kulinārijas virsotnēm! Nils ir vairāku balvu laureāts:
- "Latvijas Gada pavārs 2022" uzvarētājs
- Bocuse d'Or Latvijas atlases uzvarētājs
- MICHELIN Guide "Young Chef Award" jeb "Jaunā šefpavāra" izcilības apbalvojuma ieguvējs par lielisku prasmju, degsmes un brieduma apliecinājumu šefpavāra pienākumu izpildē.

Nils rūpīgi iegādājas augstākās kvalitātes produktus un viņa ēdienu gatavošanā ir jūtama liela cieņa pret šīm sastāvdaļām, kas ļauj viņam radīt ēdienus, kuri ir vizuāli vienkārši, bet tai pašā laikā izceļas ar lielisku garšu un konsistences dziļumu. Viņš ne tikai parūpējas par nevainojamu virtuves darba organizāciju, bet arī iedrošina un iedvesmo savu komandu.

Pastry chef

Valērija Čudova

Valērija Čudova ir 2023. gada Latvijas labākā pavāra titula ieguvēja; izcīnijusi 1.vietu nominācijā "Kulinārijas Zvaigzne" Gemoss rīkotajā grantu konkursā un izmantojusi kvalifikācijas paaugstināšanas iespēju Michelin līmeņa restorānā "Nolla" Somijā, Helsinkos! Valērija par sevi stāsta: "Kulinārija vienmēr bijusi mana sirdslieta jau no bērnības. Baudu dzīvi, skatos uz visu pozitīvi un vienmēr mācos"! Valērija ikdienā apvieno pasniedzējas darbu – kulinārijas seminārus un praktiskās nodarbības – Restorānu servisa skolā ar savu mīļāko nodarbību, desertu gatavošanu Restorānā FERMA.

Restorāna vadītājs

Jānis Viļumovs

Apmierināts apmeklētājs ir laba zīme, ka restorāna šefpavārs un vadītājs saprotas nevainojami. Meklēt jaunajam restorānam FERMA vadītāju nebija ne mazākās vajadzības – tieši tik veiksmīga bija Māra Astiča un Jāņa Viļumova līdzšinējā sadarbība. “Ir divu veidu restorānu vadītāji: vieni, kas dod pavēles, sēžot savā kabinetā, un otri, kas elpo vienā ritmā ar savu komandu – 24/7. Es pats esmu bijis gan viesmīlis, gan bārmenis. Un tāpēc lieliski zinu, ka patiesībā ir tikai viena veida restorāna vadītāji – tie otrie.” FERMA ir septītais restorāns, ko Jānis vadījis – un arī pats svarīgākais. “Mums ar Māri tas ir kā gala eksāmens – mums tagad jāsniedz saviem viesiem viss, ko esam iemācījušies šajā darbā nostrādātajos gados.”

Bārmenis

Alvins Matisāns

Par viduvēju bārmeni var strādāt jebkurš, taču par labu spēs kļūt tikai ar patiesi radošu garu apveltīts cilvēks. Pie šīs atziņas Alvins Matisāns nonāca jau savas karjeras pirmsākumos, 2000. gadu sākumā, un kopš tiem laikiem tā ir kļuvusi tikai spēcīgāka. Radošiem cilvēkiem raksturīga īpaši asa uztvere, un tieši tāpēc kokteiļi, ko gatavo labākie bārmeņi, vienmēr ir tikpat kā viņu klientu portreti. “Kokteilis atspoguļo cilvēka individualitāti tāpat, kā ūdens virsma – viņa seju. Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki meklē “savu” bārmeni, ir vēlēšanās tikt saprastiem,” saka Alvins. Vislielāko prieku viņam sagādā kolēģu stāsti par apmeklētājiem, kuri vēlas pasūtīt kādu no viņa radītajiem kokteiļiem. Un šādi lūgumi pagatavot “FERMAS Alvina kokteili” atskan arvien biežāk.

Sazinies ar mums

Turn on Javascript!

Tālrunis: +371 22009000

E-pasts: Turn on Javascript!

Adrese: Valkas iela 7, Rīga

Darba laiki

No pirmdienas līdz sestdienai: 12:00 - 23:00

Svētdien: brīvdiena

 

VEIKT REZERVĀCIJU